Ευρωμπάσκετ 2015: Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε τη Λετονία για τις θέσεις 5-8

Τη Λετονία αντιμετωπίζει απόψε στις (17:00) η Εθνική ομάδα στη Λιλ, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Ο στόχος της πρόκρισης στα ημιτελικά χάθηκε απέναντι στην Ισπανία, όμως κίνητρο υπάρχει και σήμερα, και ας μην αφορά στη διεκδίκηση ενός μεγάλου στόχου, όπως είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Απέναντι σε μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης η ελληνική ομάδα οφείλει να πάρει τη νίκη, όχι τόσο για να διεκδικήσει την πέμπτη θέση όσο για να διασφαλίσει τη θέση της σε κάποιο από τα τρία προολυμπιακά τουρνουά που θα ακολουθήσουν, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Οι διεθνείς είναι απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό και τον τρόπο που αυτός σημειώθηκε, αφού οι Ισπανοί δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτεροί τους. Για να ακριβολογήσουμε, θα λέγαμε ότι οι διεθνείς είναι απογοητευμένοι πρωτίστως από τους εαυτούς τους, αφού ξέρουν πως κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους και την άφησαν να δραπετεύσει.

Το ίδιο κίνητρο έχει πάντως και η Λετονία, μια ομάδα που προκρίθηκε δύσκολα από τον όμιλο που φιλοξένησε στη Ρίγα, αλλά στα νοκ άουτ απέκλεισε τους Σλοβένους και στα προημιτελικά “ζόρισε” για ένα ημίχρονο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία. Όποιος νικήσει παίζει με το νικητή του αγώνα Ιταλία-Ισραήλ για τις θέσεις 5-6, όποιος χάσει θα παίξει με τον ηττημένο διεκδικώντας την 7η θέση, που επίσης οδηγεί στα προολυμπιακά τουρνουά.

Πηγή: naftemporiki.gr