Το σκεπτικό της απόφασης κατά της έφεσης του Παναθηναϊκού δημοσιοποίησε το CAS

Το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League δημοσιοποίησε σήμερα το CAS.

Σύμφωνα με αυτό το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αποφάσισε: «Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για να συμμετάσχει στο Champions League της σεζόν 2015-2016. Μετά από έρευνα που έγινε σε αναφορές για στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και υποτιθέμενη εμπλοκή του πρόεδρου του Ολυμπιακού σε αυτά, η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA είχε δώσει στις 17 Ιουνίου 2015 προσωρινά άδεια συμμετοχής στον Ολυμπιακό για το 2015-2016 και ανέστειλε τις πειθαρχικές διαδικασίες της εναντίον του συλλόγου αναμένοντας περισσότερες αποδείξεις από τις έρευνες των ελληνικών Αρχών.

Στις 20 Ιουλίου 2015 ο Παναθηναϊκός έκανε έφεση στο CAS, αιτούμενος τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League της περιόδου 2015-16. Υπήρξε ταχεία διαδικασία και η έφεση εκδικάστηκε στα γραφεία του CAS στις 21 Αυγούστου 2015. Στις 24 Αυγούστου 2015 το CAS έβγαλε την απόφασή του, χωρίς το αιτιολογικό το οποίο θα γνωστοποιηθεί αργότερα, με την οποία απορρίπτει την έφεση του Παναθηναϊκού».