Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου - Πεκίνο: Προκρίθηκε στον τελικό η Κυριακοπούλου

Την πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, πανηγύρισε η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετά το Νταεγού θα αγωνιστεί και στον τελικό του επί κοντώ στη διοργάνωση του Πεκίνου. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με άλμα στα 4,55μ. «εκλεισε» μια θέση για τον τελικό της Τετάρτης.

Η 29χρονη πρωταθλήτρια χρειάστηκε δύο άλματα για να ξεμπερδέψει με την διαδικασία του προκριματικού, στα 4,45μ., όπου ξεκίνησε τον αγώνα της και στα 4,55μ., όπου τελικά τον τελείωσε.

Ο πήχης δεν ανέβηκε στο όριο των 4,60μ., καθώς την πρόκριση πήραν οι 14 αθλήτριες, που ξεπέρασαν τα 4,55 μέτρα. Ανάμεσα σε αυτές δεν ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και η Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό. Η Στεφανίδη έμεινε στα 4.45 και κατετάγη 15η.

«Ο προκριματικός πάντα έχει πίεση και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλα πήγαν καλά. Τώρα υπάρχει μπροστά ο τελικός, ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας», δήλωσε η Κυριακοπούλου μετά το τέλος του αγώνα.

Εκτός του τελικού της δισκοβολίας έμεινε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία πάντως είχε την εμπειρία της πρώτης συμμετοχής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η 24χρονη αθλήτρια είχε στον προκριματικό καλύτερη βολή στα 58,20μ. και κατέλαβε την 23η θέση στο σύνολο.

Πηγή: ΑΠΕ