Άνετη νίκη της Εθνικής μπάσκετ επί της Τσεχίας με 70 - 56

Άνετη νίκη επί της Τσεχίας με 70-56 στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά της Ξάνθης πέτυχε η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Οι διεθνείς κατέθεσαν ένα πρώτο δείγμα γραφής στην φιλική αυτή αναμέτρηση ενόψει του Ευρωμπάσκετ, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα θετικό.

Η ελληνική ομάδα ξέφυγε ακόμη και με 20 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, γεγονός που ανάγκασε τον Φώτη Κατσικάρη να κάνει αρκετές αλλαγές στο σχήμα και να δώσει την ευκαιρία στους Τσέχους να κατεβάσουν κάπως τη διαφορά περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη (-12). Η «γαλανόλευκη» θέλει ακόμη δουλειά σε κάποιους τομείς, όπως στα ριμπάουντ, στα πικ εν ρολ, ωστόσο, παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε άλλους τομείς που υστερούσε, όπως οι αυτοματισμοί, η πολύ καλή άμυνα ένας με έναν και το πάθος στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Κορυφαίος της εθνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Κουφός με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. ενώ εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Αύριο το βράδυ την ίδια ώρα (21:15) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στο ματς που πρηγήθηκε, η Ρωσία συνέτριψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 82-52.