Πρώτο τεστ με Βέλγιο η Εθνική Μπάσκετ

Το πρώτο της φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ του επόμενου μήνα δίνει σήμερα το απόγευμα η Εθνική Ομάδα μπάσκετ με αντίπαλο το Βέλγιο στις (19:00). Άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «βλέπουν» το τεστ αυτό ως μία ευκαιρία για «ξεμούδιασμα» μετά τις πρώτες προπονήσεις που έχουν γίνει, ενώ παράλληλα, ο Φώτης Κατσικάρης δεν θα έχει μαζί του τους ανέτοιμους Βασίλη Σπανούλη και Γιάννη Μπουρούση.

Η αποστολή «πέταξε» σήμερα το πρωί για τις Βρυξέλλες και λίγο πριν την αναχώρησή της ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και είπε ότι «πρόκειται για παιχνίδι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Αντί να παίξουμε μεταξύ μας, θα παίξουμε με άλλο αντίπαλο για να ξεφύγουμε λίγο από τις προπονήσεις» ενώ πρόσθεσε ότι είναι «ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση και να… βρεθούμε σαν ομάδα. Μας λείπει ακόμη ο πιο σημαντικός μας παίκτης, ο Σπανούλης, που θα μπει κι αυτός σιγά-σιγά όταν γυρίσουμε. Θα είναι ένα καλό τεστ για όλους μας, ώστε να δούμε πού βρισκόμαστε κι εμείς, αλλά και να δουν οι προπονητές μας κάποια πράγματα που θέλουν στο κομμάτι της τακτικής. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης Γιάννης Αντετοκούνμπο, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Ζήσης Σαρικόπουλος και Δημήτρης Αγραβάνης.