Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν: Επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA

Ο Νοτιοκορεάτης Τσουνγκ Μονγκ-Γιουν, που τον Ιούλιο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2016, για την διαδοχή του Γιόζεφ Μπλάτερ.

Ο Ασιάτης επιχειρηματίας, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 1994 εώς το 2011, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του σε συνέντευξή Τύπου, που έχει προγραμματίσει στο Παρίσι στις 17 Αυγούστου.

«Υποστηρίζω ότι ο Πλατινί είναι από τους κορυφαίους υποψηφίους, όμως πιστεύω ότι έχω καλές πιθανότητες να κερδίσω. Εχω εργαστεί πάντα για το συμφέρον του ποδοσφαίρου και της FIFA», τόνισε ο Τσουνγκ Μονγκ Γιουν, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ασιατικού ποδοσφαίρου.

Πάντως η υποψηφιότητά του, έφτασε μετά την δήλωση του προέδρου της ασιατικής συνομοσπονδίας, Σαίχ Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ Αλ Χαλίφα, πως όλοι οι Ασιάτες θα πρέπει να συνταχθούν πίσω από έναν υποψήφιο, εννοώντας αυτή του Μισέλ Πλατινί, που ως συνομοσπονδία, έχει αποφασίσει να του προσφέρει στήριξη.

Η Ασία στήριζε έως και το Μάιο τον Μπλάτερ και οι ψήφοι της θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου στις 26 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, που έχασε από τον Μπλάτερ στην εκλογική διαδικασία του Μαϊου, δήλωσε πρόσφατα ότι η υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί δεν θα ήταν καλή για την FIFA.

Φαίνεται καθαρά ότι οι Ασιάτες δεν πρόκειται να πάνε οργανωμένα για να στηρίξουν ένα υποψήφιο στις εκλογές για το νέο πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας.