Έχασε, τελικά, την μάχη με το θάνατο ο οδηγός της F1 Ζιλ Μπιανκί

Ο Ζιλ Μπιανκί δεν κατάφερε να παραμείνει στη ζωή, παρά την πολύμηνη μάχη που έδωσε μετά τον τραυματισμό του στο περυσινό γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Ο Γάλλος πιλότος απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών, υποκύπτοντας στους τραυματισμούς που είχε υποστεί, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η οικογένειά του.

Ο Μπιανκί βρισκόταν σε κώμα από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τη σύγκρουση με το μονοθέσιό του στην πίστα της Σουζούκα, για να υποκύψει τελικά σε νοσοκομείο της γαλλικής πόλης Νις.

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 05:  Jules Bianchi of France and Marussia receives urgent medical treatment after crashing during the Japanese Formula One Grand Prix at Suzuka Circuit on October 5, 2014 in Suzuka, Japan.  (Photo by Getty Images/Getty Images)

«Ο Ζιλ πάλεψε έντιμα ως το τέλος, όπως έκανε πάντα, αλλά σήμερα η μάχη του έφτασε στο τέλος. Ο πόνος μας είναι απέραντος και απερίγραπτος» ανέφερε στην ανακοίνωση η οικογένεια του Γάλλου οδηγού.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του Ζιλ, μετά από την σκληρή μάχη που έδωσε. Ήταν ένα προνόμιο να τον έχουμε να αγωνίζεται για την ομάδα μας» ήταν η δήλωση της ομάδας του Μπιανκί, Marussia, στο Twitter.