Ο Μπαρτζώκας ανέλαβε τη Λοκομοτίβ Κούμπαν

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξαναπιάνει δουλειά μετά την απομάκρυνσή του από τον Ολυμπιακό, το περασμένο φθινόπωρο. Ο Έλληνας τεχνικός θα εργαστεί στη ρωσική Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψή του, στη θέση του αποχωρήσαντα Σεργκέι Μπαζάρεβιτς.

Ο 50χρονος προπονητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, θα έχει δε την ευκαιρία να κοουτσάρει εκ νέου στην Ευρωλίγκα, την οποία κατάκτησε με τους «ερυθρόλευκους» το 2013, αφού η ομάδα του θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με wild card.

«Χαίρομαι που εντάσσομαι σε μια τέτοια ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της στην Ευρωλίγκα και τη Λίγκα της Βαλτικής. Η επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης είναι σημαντική και θα πρέπει να καθιερωθεί εκεί. Είναι η τελευταία μέρα που ακούτε από μένα το “εγώ”, από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μόνο το “εμείς”» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μπαρτζώκα.

«Από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεών μας κατάλαβα ότι υπήρχε κατανόηση και κοινή σκέψη. Ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες και είναι οργανωμένος. Ξέρω πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η εξέλιξη των νεαρών της παικτών και αυτό ισχύει και για τους αστέρες της. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους παίκτες της ομάδας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέι Βέντισεφ, υπογράμμισε: «Χαίρομαι που έχουμε προπονητή έναν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Η Λοκομοτίβ έχει φιλοδοξίες και θέλουμε να τις πετύχουμε εξελίσσοντας παράλληλα τους νεαρούς Ρώσους παίκτες μας. Ελπίζω οι ικανότητες και η εμπειρία του κόουτς Μπαρτζώκα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και η ομάδα να έχει επιτυχίες υπό την καθοδήγησή του».