Χάλκινο μετάλλιο από την Ηλέκτρα Λεμπλ στο Μπακού

Η Ηλέκτρα Λεμπλ χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο της στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού (και συνολικά το 8ο για την ελληνική αποστολή), που αποτελούν παράλληλα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων.

Μετά από μία τρομερή κούρσα στα 100 μέτρα πεταλούδας, η 16χρονη αθλήτρια του Ποσειδώνα Ιλισίων πέτυχε έναν πραγματικό άθλο, ανεβαίνοντας (μαζί με τη Βρετανίδα Λάουρα Στέφενς με την οποία τερμάτισαν ακριβώς στον ίδιο χρόνο, 1.00.54) στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερη τη Βρετανίδα Αμέλια Κλάινς (1:00.12).

5ος ο Σοφιανίδης στα 50μ. ύπτιο

Ο Νίκος Σοφιανίδης έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στα 50μ. ύπτιο, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση, βελτιώνοντας τρεις φορές το ατομικό ρεκόρ του. Μετά το 26.26 του πρωινού προκριματικού, ο κολυμβητής του ΠΑΟΚ «κατέβηκε» στο 26.03 στον ημιτελικό, όπου κατετάγη πέμπτος, και στον τελικό τερμάτισε σε 25.92, παίρνοντας τελικά την πέμπτη θέση. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, καθώς ο νεαρός πρωταθλητής μας έκανε εξαιρετικό χρόνο κατεβαίνοντας από τα 26’’, χρόνος που τελικά δεν αρκούσε για το βάθρο, στο οποίο τελευταίος ανέβηκε με 25.71 ο Ουκρανός Κλόπτσκοφ.