Ισπανία: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο σκάνδαλο των "στημένων"

Ο πρόεδρος της Βαγιαδολίδ ενέπλεξε σε δηλώσεις του στην “El Diario de Navarra” την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης στο σκάνδαλο των «στημένων» που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το soccerplus.gr,  ο Κάρλος Σουάρεθ υποστήριξε πως μόνο φυσιολογικές δεν ήταν οι νίκες της Οσασούνα κόντρα στους δύο μεγάλους για τις τελευταίες αγωνιστικές της Primera Division την σεζόν 2008-09, με τις οποίες η ομάδα της Παμπλόνα κατάφερε να αποφύγει τελικά τον υποβιβασμό.

“Εμένα μου είπαν ότι ο πρόεδρος της Οσασούνα, Φρανθίσκο Ίθκο, σας έδωσε (σε Ρεάλ Μαδρίτης) 2.000.000 ευρώ”, υποστηρίζει ο Κάρλος Σουάρεθ ότι είπε στον Χόρχε Βαλντάνο ο οποίος ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή της Ρεάλ και βοηθού του Φλορεντίνο Πέρεθ, την επομένη της αναμέτρησης της «βασίλισσας» με την Οσασούνα (31/5/2009), όπου η ομάδα του γνώρισε την ήττα εκτός έδρας με 2-1.

Μάλιστα ο Κάρλος Σουάρεθ, επικαλείται και συνομιλίες του με παίκτες της Ρεάλ: “Προσπαθήσαμε να τους πούμε. Ακόμη και τώρα που δεν παίζετε για τίποτα, πρέπει να κερδίσετε αυτό το ματς. Η απάντηση ορισμένων παικτών ήταν ότι έπρεπε να το καταλάβουμε και εκεί δεν αγγίζουμε, γιατί είναι μιλημένο.”

Ο Σουάρεθ άφησε να εννοηθεί πως ύποπτη είναι και η επικράτηση της Οσασούνα μέσα στο «Καμπ Νόου» επί της Μπαρτσελόνα με 1-0 στις 23/5/2009, χωρίς ωστόσο να έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.