Ο Πιάτσα ανέλαβε το βόλεϊ του Ολυμπιακού

Σε ιταλικά χέρια εμπιστεύθηκε την αναμόρφωση και επαναφορά της ανδρικής ομάδας βόλεϊ στην κορυφή της Ελλάδας ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Ο πειραϊκός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ρομπέρτο Πιάτσα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Καζάζη στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ο 47χρονος τεχνικός (29/1/1968) οδήγησε πέρυσι την πολωνική Γιαστρζέμπσκι, όπου είχε στις οδηγίες του τον πασαδόρο της Εθνικής Ελλάδας Ντίμα Φιλίποφ, με τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεργαστεί και φέτος στον Ολυμπιακό. Ο Πιάτσα θεωρείται τεχνικός με μοντέρνες ιδέες και γνώστης του ευρωπαϊκού βόλεϊ, αφού έως τώρα έχει εργαστεί εκτός της Ιταλίας στις προηγμένες ως προς το άθλημα Ρωσία και Πολωνία.

Ως β΄προπονητής θήτευσε δίπλα σε σπουδαίους τεχνικούς πριν ξεκινήσει αυτόνομη καριέρα, η οποία άρχισε το 2009 όταν ανέλαβε την Τρεβίζο. Εκεί έμεινε ως το 2012, για να μεταπηδήσει ύστερα στην Κούνεο (2012-2014), ενώ πέρυσι όπως προαναφέρθηκε ήταν στην Πολωνία. Οι τίτλοι που πανηγύρισε ως assistant ανέρχονται συνολικά σε 32, ενώ ως πρώτος προπονητής κατάκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV Cup) με την Τρεβίζο, το 2011.