Πρωταθλήτρια Ευρώπης η «Μπάρτσα» για 5η φορά στην ιστορία της

Η Μπαρτσελόνα, η κορυφαία ομάδα του πλανήτη στον 21ο αιώνα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 5η φορά στην ιστορία της.   Οι «Μπλαουγκράνα» νίκησαν 3-1 τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League που έγινε στο Βερολίνο και έγιναν οι πρώτοι που κατακτούν το tremble για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2009).

Η Γιουβέντους προσπάθησε να πιέσει ψηλά, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους Καταλανούς, όμως όποτε η μπάλα περνούσε τη μεσαία γραμμή, η Μπαρτσελόνα ήταν κίνδυνος-θάνατος.

Η αμυντική τακτική του Αλέγκρι περιόρισε τη δράση των Νεϊμάρ, Σουάρες, αλλά η απάντηση του Λουϊς Ενρίκε ήταν να τραβήξει πιο πίσω τον Μέσι, για να πάρει τη μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κι έτσι η “μαγική τριπλέτα” του Βραζιλιάνου και των Μέσι, Σουάρες έκλεισε τη σεζόν με το ασύλληπτο νούμερο των 122 γκολ.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Τσάβι σήκωνε το βαρύτιμο τρόπαιο στο κατάμεστο απο 70.000 κόσμο «Ολυμπιαστάντιον».

Η Μπαρτσελόνα πρόσθεσε το πέμπτο κύπελλο πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη της, έγινε η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτά για δεύτερη φορά το tremble, ενώ η Γιουβέντους είναι πλέον αυτή με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς, με έξι.