FIFA: Παραίτηση «βόμβα» Μπλάτερ λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του (video)

Την παραίτηση του από την προεδρία της FIFA, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επανεκλογή του για 5η φορά στο θώκο, υπέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός κάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, την Τρίτη το απόγευμα, για να καταθέσει την παραίτηση του από το αξίωμά του και να ζητήσει την αντικατάστασή του…

«Αγαπώ την FIFA περισσότερο από οτιδήποτε και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στις περασμένες εκλογές για το καλό του ποδοσφαίρου. Η εντολή (σ.σ η επανεκλογή του δηλαδή) που μου δόθηκε φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται από όλους. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ το συντομότερο δυνατό έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσουμε τον αντικαταστάτη μου. Δεν θα είμαι υποψήφιος αυτή τη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια.

Κατά πληροφορίες, η απόφαση του 79χρονου έχει να κάνει με το σκάνδαλο που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα γύρω απ’ την παγκόσμια ομοσπονδία το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, τελικά, επτά υψηλόβαθμα πρώην και νυν στελέχη της Ομοσπονδίας οι οποίοι κατηγορούνται τόσο από τις ελβετικές αρχές όσο και από τις αμερικανικές για σωρεία αδικημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι εναντίον τους έχουν απαγγελθεί περισσότερες από 47 κατηγορίες, οι οποίες εκτείνονται από το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, δωροδοκία και απάτη μέχρι τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το σκάνδαλο επισκίασε τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της FIFA, ο οποίος τελικά εξελέγη στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας λόγω της παραίτησης του άλλου διεκδικητή του θώκου, του Ιορδανού Πρίγκηπα Χουσεΐν. Παρόλα αυτά, πριν και μετά τη διαδικασία εκλογής οι αντιδράσεις ήταν πολλές και οι πιέσεις να παραιτηθεί και ο Μπλάτερ καθώς πολλοί τον «φωτογράφιζαν» ως επίσης εμπλεκόμενο στα σκάνδαλα αυτά, μεγάλες.

Όπως λέγεται, το νέο κογκρέσο θα διεξαχθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 (θα κλειδώσει οριστικά απ’ την Εκτελεστική Επιτροπή), όπου και θα αποφασιστεί ο διάδοχος στην προεδρία της FIFA, κάτι που εξίσου θα ‘ναι σημαντικό για την… επόμενη μέρα τόσο στην ομοσπονδία όσο και γενικά στο ποδόσφαιρο.