Κακοκαιρία «Ιανός»: Ένοχοι κηρύχθηκαν Αγοραστός και άλλοι τρεις για πρόκληση πλημμύρας από αμέλεια

Ένοχος κηρύχθηκε – με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας για τον Ιανό – ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Το δικαστήριο αφού αναγνώρισε και ελαφρυντικες περιστάσεις επέβαλλε και στους τέσσερις ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία. Ο πρόεδρος της έδρας είχε την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών. Να σημειωθεί πως η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Συνάμα όλοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία για τους τέσσερις πρώτους κατηγορούμενους και για τον δήμαρχο Μουζακίου (Μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας).

Θυμίζουμε πως οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.