Εθνική Ελλάδας: Η πρώτη ομάδα με 4Χ4 νίκες στο Nations League - Η στιγμή της αποθέωσης των διεθνών με τη φανέλα του Μπάλντοκ [βίντεο]

Αδιανόητες επιδόσεις καταγράφει στο League B του Nations League η Εθνική, που έγινε η πρώτη ομάδα που μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές!

Η «γαλανόλευκη», μετά τον θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ λύγισε και την Ιρλανδία με 2-0 και έκανε το απόλυτο των τεσσάρων νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές, όντας η μόνη -μέχρι στιγμής- Εθνική που μετράει 4Χ4 νίκες.

Η Ελλάδα έφτασε πλέον τους 12 βαθμούς, βρίσκεται στην πρώτη θέση και θα έχει διπλή ευκαιρία για την άνοδο στην League A, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την «γαλανόλευκη», ενόψει και του Mundial του 2026.

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας η Εθνική εξασφάλισε το μίνιμουμ της παρουσίας στα play off ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Nations League και έχει σοβαρές πιθανότητες για την πρωτιά που δίνει την απευθείας άνοδο.

Παράλληλα η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε και δύο θέσεις στο ranking της FIFA και βρίσκεται πλέον στην 20η θέση, αποκτώντας και περισσότερες πιθανότητες να μπει σε γκρουπ ισχυρών στην κλήρωση για τα προκριματικά του Mundial.

Εφόσον η Εθνική φέρει εις πέρας την αποστολή της και εξασφαλίσει την άνοδό της στο League A, θα έχει και την δυνατότητα για μία δεύτερη ευκαιρία για το Mundial, δεδομένου ότι τα προκριματικά θα δώσουν δώδεκα εισιτήρια απευθείας στους νικητές των δώδεκα προκριματικών ομίλων.

Οι δώδεκα ομάδες, ωστόσο που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα δώσουν playoffs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές ομίλου στο Nations League που δεν βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Mundial.

Oι 16 ομάδες, που θα προκύψουν θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες σε μορφή Final Four θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Εάν η Ελλάδα καταφέρνει και αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους καλύτερους τέσσερις νικητές και να εξασφαλίσει έναν δεύτερο προκριματικό δρόμο.

Κάτι που είναι πιθανό δεδομένου πως πολλοί νικητές της League A (που θα προηγούνται στο Nations League ranking) και της League B θα έχουν -λογικά- εξασφαλίσει παρουσία στο Mundial ή στα playoffs μέσω των προκριματικών.

Ανατριχίλα: Συγκινημένοι οι διεθνείς – Έκαναν τον γύρο στο «Καραϊσκάκης» με φανέλα Μπάλντοκ και αποθεώθηκαν

Ρίγη συγκίνησης και στο φινάλε του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ιρλανδία που βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με σκορ 2-0 για το 4/4 στον όμιλο.

Οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έκαναν τον γύρω του γηπέδου, περνώντας από άκρη σε άκρη τον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ στα χέρια τους.

Ο κόσμος που είχε παραμείνει στις κερκίδες, αποθέωσε τους διεθνείς τόσο για την εμφάνισή τους, όσο και για να τιμήσουν τη μνήμη του 31χρονου μπακ που έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή.

Ένα ζεστό χειροκρότημα, «Μπάλντοκ, Μπάλντοκ» από τις κερκίδες και τους διεθνείς να αποχωρούν από το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου εμφανώς συγκινημένοι…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bwinΣΠΟΡ FM 94.6 (@sportfm946)