Νέο «έγκλημα» της DoValue – Πετά έξω από το σπίτι του υπάλληλο του Δήμου Πετρούπολης με αναπηρία 84%

«Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας και θα το προστατέψουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην εταιρεία διαχείρισης δανείων, «DoValue», την Τετάρτη (2/10), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, εργατικών σωματείων και φορέων.

Τη Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Τσιακίλος.

Η πίεση που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την απόσπαση δεσμεύσεων για την αναστολή έξωσης της οικογένειας εργαζόμενου στον Δήμο, με αναπηρία 84%, από το σπίτι τους στην οδό Κύπρου.

Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του Δήμου άπαντες παραμένουν σε ετοιμότητα και καλώντας τους δημότες να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η μεσιτική εταιρεία, «Cairo Estate», που έχει την ίδια έδρα με τη «doValue», να αφήσει την οικογένεια των συμπολιτών τους στον δρόμο.

DoValue: Η εταιρεία που «στραγγαλίζει» την κοινωνία

Τον τρόμο σκορπούν στον Έλληνα φορολογούμενο οι εταιρείες Intrum Hellas και DoValue Greece, παρόλο που οι ίδιες αδυνατούν να διαχειριστούν τα δικά τους χρέη.

Χιλιάδες καταγγελίες, δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα υγείας και όμως οι συγκεκριμένες διοικήσεις παραμένουν ακλόνητες με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Τον περασμένο Απρίλιο το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμα χιλιάδων ευρώ στις εταιρείες Intrum Hellas και στην Dovalue Greece.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ στην doValue Greece A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/2009, περί ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις γιατί:

1. Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους που είχε ήδη εξοφληθεί,

2. Ανέθετε σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών την ενημέρωση δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμη οφειλή τους ενώ οι οφειλέτες είχαν υποβάλει αίτηση κήρυξης πτώχευσης που είχε γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο,

3. Ενημέρωνε δανειολήπτες περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, σε περιπτώσεις που είτε ο δανειολήπτης κατέβαλε προσηκόντως τις δόσεις του δανείου είτε είχε υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010 τηρώντας τη δικαστική ρύθμιση.

Πρόστιμο ύψους 180.000 ευρώ στην INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές έναντι των δανειοληπτών στο πλαίσιο της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για:

1. Μη ορθή ενημέρωση για το υπόλοιπο των οφειλών του δανειολήπτη με σκοπό την ολική εξόφληση εκ μέρους του, καθώς και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανταπόκρισης σε αίτημά του σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεών του.

2. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση αιτήματος δανειολήπτη περί αντιλογισμού ποσού που είχε κατατεθεί εκ παραδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είχε υποβάλλει πρόστιμο ύψους 435.000 ευρώ στην DoValue Greece τον Δεκέμβριο του 2023. Στοιχείο που φανερώνει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αγνοεί παντελώς τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης καθώς συμπεριφέρεται στους πολίτες με τον πιο αισχρό τρόπο.

«Πίνουν το αίμα» του Έλληνα φορολογούμενου με σφραγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος

Αύγουστος του 2024 και ενώ οι συγκεκριμένες εταιρείες θα έπρεπε να έχουν σβηστεί από τον χάρτη, καταφέρνουν να πάρουν την αδειοδότηση από την ΤτΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συνεχίζουν απρόσκοπτες το έργο τους.

Σοκαριστικές καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη

Ένας 24χρονος που επιχειρεί να εισπράξει οφειλές χιλιάδων ευρώ, όντας εργαζόμενος στις, συγκεκριμένου είδους, εταιρείες, αποκάλυψε ότι σοκαρίστηκε με ένα περιστατικό που συνέβη στη βάρδια του.

«Μια φορά καλέσαμε μια κυρία που το ποσό που χρωστούσε ήταν μεγάλο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μάθαμε εκ των υστέρων από τον σύζυγο της που μας κάλεσε αργότερα μαινόμενος, είναι πως είναι έγκυος. Όπως ισχυρίστηκε, η γυναίκα αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο με πόνους και προβλήματα στην κύηση που προήλθαν από την στρεσογόνα κατάσταση που προέκυψε από την επικοινωνία μας. Το πιο σύνηθες όμως είναι οι ηλικιωμένοι που κλαίνε όταν συνειδητοποιούν πως δεν ισχύει η εσφαλμένη εντύπωση τους ότι το χρέος θα διαγραφεί ή θα μειωθεί μετά από καιρό» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, παρά την παρέμβαση της κυβέρνησης, ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες στον «Συνήγορο του Πολίτη». Οφειλέτες καταγγέλλουν ότι καλούν την εταιρεία και δεν τους απαντά κανείς ενώ άλλοι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και πως κάθε διαδικασία είναι απίστευτα χρονοβόρα.

Προσφέρουν σανίδα… σωτηρίας στον πολίτη ενώ είναι ήδη χρεοκοπημένες

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρέους στην Ευρώπη, η Intrum, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δικά της χρέη και για τον λόγο αυτό προχωρά σε αναδιάρθρωση χρέους ύψους 5,7 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη μερίδας των ομολογιούχων.

Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το εξής ερώτημα. Πώς αυτή η εταιρεία έχει στρατηγική στις εισπράξεις και στη διαχείριση των «κόκκινων» δάνειων των χρεωμένων νοικοκυριών, όταν έφθασε στο σημείο να πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση για να αποπληρώσει τα δικά της χρέη; Και είναι απορίας άξιο πώς δώσαμε σε τέτοιες εταιρείες την δυνατότητα να εισπράξουν τα δάνεια των Ελλήνων και πώς μία υπερχρεωμένη εταιρεία όπως η Intrum αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις οφειλές άλλων.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η Intrum στην Ελλάδα, διαχειρίζεται απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις περίπου 700.000 δανειοληπτών όλων των κατηγοριών, ιδιωτών και επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, με και χωρίς εξασφαλίσεις.

Όταν σφίγγει «τη θηλιά στον λαιμό» σε όσους χρωστούν ή αργούν να αποπληρώσουν τις οφειλές, τώρα που έχει τη «θηλιά στον δικό της λαιμό» θα μεταφέρει επιπλέον πίεση στους πελάτες της;

Με πληροφορίες από dimarxos.gr