Κόπολα: Δεν ήθελα το «Megalopolis»να είναι ακόμα μια woke παραγωγή του Χόλιγουντ

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι η πρόθεσή του με την ταινία «Megalopolis» ήταν να δημιουργήσει ένα έργο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «woke» παραγωγή του Χόλιγουντ. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι φίλησε τις κομπάρσους στα γυρίσματα.

«Οι νεαρές γυναίκες που φίλησα στο μάγουλο, ήταν νέες γυναίκες που γνώριζα» ανέφερε ο Κόπολα, ωστόσο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως τα ΜΜΕ απλώς «έψαχναν για κάποιο σκάνδαλο.

Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται αμφιλεγόμενοι ηθοποιοί, όπως ο Τζον Βόιτ, ο οποίος έχει τραβήξει την προσοχή στο Χόλιγουντ για τις συντηρητικές του απόψεις και την ένθερμη υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, και ο Σία ΛαΜπεφ, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση το 2021.

«Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί είναι να χαρακτηριστούμε ως μια “woke” παραγωγή του Χόλιγουντ που απλώς δίνει μαθήματα στους θεατές», δήλωσε ο Κόπολα. «Το καστ περιλαμβάνει άτομα που έχουν φάει cancel κάποια στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ακραίοι συντηρητικοί και άλλοι που είναι εξαιρετικά πολιτικά προοδευτικοί. Αλλά όλοι δουλεύαμε μαζί σε μια ταινία. Αυτό το βρήκα ενδιαφέρον».

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον ΛαΜπεφ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε ελάχιστες ταινίες από τότε που ήρθαν στο φως οι κατηγορίες εναντίον του, ο Κόπολα επαίνεσε τον ηθοποιό, παραδεχόμενος ότι οι σχέσεις μαζί του ήταν τεταμένες.

«Ο Σία [ΛαΜπεφ] το αντιμετώπισε πολύ σοβαρά», είπε ο Κόπολα. «Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία να δουλεύω μαζί του, αλλά δημιουργεί σκόπιμα μια ένταση μεταξύ του εαυτού του και του σκηνοθέτη σε ακραίο βαθμό. Μου θυμίζει τον Ντένις Χόπερ, ο οποίος έκανε κάτι παρόμοιο, και μετά του έλεγες “Κάνε ό,τι θες” και εκείνος έκανε κάτι λαμπρό».

O Κόπολα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας πριν από μερικές εβδομάδες για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Κόπολα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι φιλούσε κομπάρσους κατά τη διάρκεια μιας σκηνής πάρτι. Μια πρόσθετη διαμάχη ξέσπασε αυτόν τον μήνα όταν η Lionsgate κυκλοφόρησε το τρέιλερ της «Megalopolis» και στη συνέχεια το απέσυρε, καθώς περιλάμβανε ψεύτικα αποσπάσματα από κριτικούς κινηματογράφου.

Παρά τις αντιπαραθέσεις, η Lionsgate προγραμματίζει να κυκλοφορήσει την ταινία «Megalopolis» στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ταινία θα προβληθεί και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Με πληροφορίες από Variety