Γερμανία: Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με τους τρεις νεκρούς

Στην σύλληψη ενός άντρα ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και άλλα οκτώ να τραυματιστούν, προχώρησε η γερμανική αστυνομία. Γερμανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είχε παραδοθεί.

«Ο άνδρας που πραγματικά αναζητούσαμε όλη την ημέρα μόλις συνελήφθη», είπε αργά το βράδυ χθες (24,08) ο Χέρμπερτ Ρέουλ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη δημόσια τηλεόραση ARD.

«Βρήκαμε στοιχεία», είπε ο Ρεούλ στο ARD Tagesthemen news. Ο υπουργός είπε ότι ήταν ο άνθρωπος που «υποπτευόμασταν περισσότερο».

Εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας παραδόθηκε.

«Είμαι αυτός που ψάχνετε» είπε στους αστυνομικούς

Ο 26χρονος Ίσα Αλ Χ. παραδόθηκε αργά το βράδυ χθες (24/08) σε αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία, δηλώνοντας πως είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν.

«Είμαι αυτός που ψάχνετε», φέρεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Bild– να δήλωσε ο 26χρονος, ο οποίος φορούσε ρούχα λερωμένα με αίμα.

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι ο Ίσα αλ Χ. γεννήθηκε στην συριακή πόλη Ντέιρ Εζούρ κι έφθασε στην Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2022. Ζήτησε άσυλο στο Μπίλεφελντ κι έναν χρόνο αργότερα έλαβε «επικουρική προστασία», την οποία εξασφαλίζουν συχνά πρόσφυγες από χώρες όπου μαίνονται εμφύλιες συρράξεις.

Κατά το Der Spiegel, πρόκειται για σουνίτη μουσουλμάνο, ο οποίος μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής ισλαμιστής.

Η σύλληψή του έγινε λίγες ώρες μετά την κράτηση ενός 15χρονου αγοριού, ο οποίος δεν ήταν ο κύριος ύποπτος, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους, φέρεται να γνώριζε για την επίθεση.

Mε πληροφορίες από Reuters, rosa.gr