Σολτς για επίθεση με μαχαίρι: Φρικτό περιστατικό - Άμεση ανάγκη να συλληφθεί ο δράστης

Γρήγορη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε φεστιβάλ στη Γερμανία που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους ζήτησε ο Καγκελάριος της χώρας Όλαφ Σολτς προσθέτοντας ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να του επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή τιμωρία.

«Η επίθεση στο Ζόλινγκερ είναι ένα φρικτό περιστατικό που με σόκαρε πολύ. Ο επιτιθέμενος σκότωσε με βάναυσο τρόπο αρκετούς ανθρώπους. Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο του Ζόλινγκερ, Τιμ Κούρτσμπαχ. Θρηνούμε για τα θύματα και θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους», έγραψε στην πλατφόρμα «Χ» ο Σολτς.

Ο Γερμανός Καγκελάριος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Συγκλονισμένη» δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών Φέζερ

Συγκλονισμένη δήλωσε και η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ από την “βάναυση επίθεση” που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε χθες, Παρασκευή, στην Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία.

“« βάναυση επίθεση που διαπράχθηκε στη διάρκεια της γιορτής της πόλης Ζόλινγκεν μας συγκλονίζει βαθιά», αναφέρει η υπουργός σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι “οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης και να διευκρινίσουν το υπόβαθρό της”.

Με πληροφορίες από AP, AFP