Αλέν Ντελόν: Η περίεργη τελευταία επιθυμία του που αρνήθηκε η οικογένειά του

Μια τελευταία επιθυμία τουλάχιστον… περίεργη είχε εκφράσει ο γνωστός ηθοποιός Αλέν Ντελόν, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, o Ντελόν είχε ζητήσει το 10χρονο σκυλί του, ένα βελγικό μαλινουά ονόματι Λούμπο, να θανατωθεί και να ταφεί μαζί του, όταν πεθάνει ο ίδιος. Ωστόσο, τα παιδιά του ηθοποιού, μετά και από έντονες διαμαρτυρίες από φιλοζωϊκές οργανώσεις αρνήθηκε να εκτελέσει την τελευταία επιθυμία του Ντελόν.

Το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό (που δημιούργησε η γνωστή φιλόζωος ηθοποιός δήλωσε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο.

«Μόλις είχα την Ανούσκα Ντελόν στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Λούμπο είναι μέλος της οικογένειας και θα κρατηθεί. Ο σκύλος δεν θα θανατωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Paris Match το 2018, ο Ντελόν είχε πει για τον Λούμπο ότι «είναι ο σκύλος για το τέλος της ζωής μου… Τον αγαπώ σαν παιδί. Είχα 50 σκύλους στη ζωή μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν. Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί». Και πρόσθεσε: «Αν πεθάνω πριν από εκείνον, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου με τόση ταλαιπωρία».

Με πληροφορίες από The Guardian, topontiki.gr