Ισμάηλ Χανίγια: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στη Ντόχα

Μέσα σε μια πραγματική λαοπλημμύρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Η σορός του Χανίγια μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Ιράν στο Κατάρ, όπου ζούσε τα περισσότερα από τα τελευταία χρόνια, για να ταφεί σε νεκροταφείο στο προάστιο Λουσάιλ, βόρεια της Ντόχα.

Ανάμεσα σε όσους παρέστησαν στην τελετή σε μεγάλο τέμενος βόρεια της πρωτεύουσας Ντόχα ήταν ο Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος μπορεί να είναι ο νέος ηγέτης της Χαμάς. Άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς καθώς και ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ήταν επίσης παρόντες.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροταφείο στη Λουσάιλ για την ταφή, όπου η πρόσβαση ήταν περιορισμένη, ενώ δήλωσαν «παρών» μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, καθώς και μέλη της οικογένειας του Χανίγια.

Στο μεταξύ, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να εκφράσει συλλυπητήρια και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις πένθους σε ειδικά οργανωμένους χώρους από το βράδυ της Παρασκευής έως το βράδυ της Κυριακής.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι είπε τηλεφωνικώς στο Reuters από την κηδεία: «Το μήνυμά μας στην κατοχική δύναμη (το Ισραήλ) σήμερα είναι ότι βυθίζεστε βαθιά μέσα στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις».

Με πληροφορίες από Reuters, CNN