Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Υπό κράτηση για σεξουαλική επίθεση ο πατέρας Κροάτισσας τζουντόκα

Για σεξουαλική επίθεση κατήγγειλε μια νεαρή εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον πατέρα της Κροάτισσας τζουντόκα, Μπάρμπαρα Μάτιτς.

Ο φερόμενος ως δράστης, πατέρας της αθλήτριας που μία νωρίτερα είχε κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της στους Αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας, τελεί υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού από εχθές (01/08).

Σύμφωνα με όσα φέρνει στην επιφάνεια η γαλλική εφημερίδα Le Parisien και συνυπογράφει η DailyMail, η 24χρονη κοπέλα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ταξιθέτρια στην αίθουσα «Champ de Mars Arena», όπου διεξάγονται οι αγώνες του τζούντο. Σύμφωνα τα όσα κατήγγειλε την περασμένη Τετάρτη (31/07), ο πατέρας της 30χρονης αθλήτριας από την Κροατία λίγο μετά την νίκη της κόρης του στα -70 κιλά στο τζούντο, αγκάλιασε με δύναμη και φίλησε την 24χρονη εθελόντρια, η οποία σοκαρισμένη τον απώθησε.

Η εισαγγελία του Παρισιού αιτήθηκε τη διερεύνηση του ζητήματος, από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας. «Έρευνα για σεξουαλική επίθεση μετά από μήνυση που κατατέθηκε στις 31 Ιουλίου από εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων διέταξε η εισαγγελία του Παρισιού να διενεργήσει το αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος», αναφέρει το δίκτυο BFMTV, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 24χρονης στην αστυνομία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα η εθελόντρια βρισκόταν στο χώρο και ήταν υπεύθυνη για τις θέσεις των θεατών στις κερκίδες. Όταν είδε έναν άνδρα να στέκεται όρθιος στη σκάλα ανάμεσα στις κερκίδες, τού ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του. Όμως, η νεαρή εθελόντρια αντιλήφθηκε πως ο άνδρας δεν μιλούσε γαλλικά, ενώ εκείνος της εξήγησε στα αγγλικά πως είναι ο πατέρας της αθλήτριας που αγωνιζόταν.

Με πληροφορίες από www.rosa.gr