Lufthansa: Ματαιώνει όλες τις πτήσεις της προς Τελ Αβίβ για μία εβδομάδα - Συνωστισμός στα αεροδρόμια

Ο όμιλος Lufthansa ματαίωσε όλες τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ με άμεση ισχύ έως τις 8 Αυγούστου, όπως δήλωσε σήμερα (Πέμπτη, 1/8) εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας.

«Ο λόγος για αυτό είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η αεροπορική εταιρία παρέτεινε επίσης την αναστολή στις πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, έως τις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Σειρά αεροπορικών εταιριών έχουν ματαιώσει ή αναστείλει πτήσεις καθώς ο Λίβανος ετοιμάζεται για αντίποινα από το Ισραήλ μετά το χτύπημα του Σαββάτου στα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επτά αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη αναστείλει μέχρι νεοτέρας τις αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Σύμφωνα με Channel 12, αυτές οι αεροπορικές εταιρείες είναι μέχρι στιγμής οι Delta, United Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Fly Dubai και Air India.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη, ενώ έχει μεσολαβήσει οι δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολά, Φουάντ Σουκρ.

Ουρές στα ισραηλινά αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή, περίπου 70.000 επιβάτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με πολλούς να προσπαθούν να προλάβουν τις τελευταίες πτήσεις να φύγουν από το Ισραήλ, καθώς πληθαίνει ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που αναστέλλουν τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ, λόγω των φόβων που προκαλεί η ολοένα κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από AFP, BBC