Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 2 κατηγορούμενοι

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι που κάθονταν στο εδώλιο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2). Μειοψήφισαν ο πρόεδρος και η εξ αριστερών σύνεδρος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6-1) κηρύχθηκε αθώος και ο 41χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που πυροβόληση 13 φορές τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία είχε εκφράσει την πεποίθησή της ότι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο καθώς επρόκειτο να αποκαλύψει στοιχεία και πληροφορίες για το οργανωμένο έγκλημα.

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, τα δύο αδέλφια, ο ένας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 και ο άλλος για συνέργεια στο αδίκημα, είχε προτείνει η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας.

Κίνητρό τους, όπως είχε πει ήταν οι αποκαλύψεις για το οργανωμένο έγκλημα που είχε προαναγγείλει ο δημοσιογράφος.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ενώ ο 49χρονος ο οποίος οδηγούσε τη μηχανή ήταν ο συνεργός του.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Ναυτεμπορική