Καρχαρίας έκοψε το πόδι surfer στην Αυστραλία και το έβαλαν σε πάγο για να το σώσουν

Μόνο ως τρομακτική μπορεί να χαρακτηριστεί η εμπειρία έζησε ένας σέρφερ που θέλησε να περάσει το πρωινό της Τρίτης κάνοντας το αγαπημένο του χόμπι στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, καθώς δέχθηκε πολύ άγρια επίθεση από καρχαρία.

Ο Kai McKenzie δεν είχε προλάβει καν να απομακρυνθεί από τη στεριά, όταν έντρομος είδε έναν καρχαρία μήκους περίπου τριών μέτρων να τον πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις και τελικά να τον δαγκώνει στο πόδι, αφού πρώτα έκοψε τη σανίδα του στα δύο.

Ο 23χρονος σέρφερ σώθηκε και βγήκε με δυσκολία στην ακτή όπου οι λουόμενοι και ένας αστυνομικός αντιλήφθηκαν ότι είχε χάσει το πόδι του από την επίθεση. Του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες για να σταματήσει η αιμορραγία και πολύ γρήγορα, ελικόπτερο έφτασε στην παραλία για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Μαζί και το κομμένο του πόδι, το οποίο αφού ξεβράστηκε στην παραλία, τοποθετήθηκε σε ένα ψυγείο, με την ελπίδα οι γιατροί να μπορέσουν να το συγκολλήσουν.

Ο νεαρός σέρφερ νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται τις δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Στην Αυστραλία ξεκίνησε εκστατρεία για να μαζευτούν χρήματα ώστε να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα και ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 70.000 δολάρια.

Οι επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία είναι πολύ συχνές και απόδειξη αποτελεί ότι από τέσσερις από τους 10 θανάτους παγκοσμίως καταγράφονται στη συγκεκριμένη χώρα.

Με πληροφορίες από Guardian