Διαδικτυακή απάτη με δόλωμα Μητσοτάκη και Μαρινάκη να συμβουλεύουν για επενδύσεις

Deepfake βίντεο που χρησιμοποιούν ως δολώματα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον μεγαλοεπιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και προωθούν ψεύτικη επενδυτική ευκαιρία διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο Facebook, χρησιμοποιούνται πλάνα από δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και αντίστοιχες του Έλληνα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη πλήθους ΜΜΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη να εξηγούν γιατί επένδυση σε συγκεκριμένη εταιρία είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους κατοίκους της Ελλάδας, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν παθητικό εισόδημα μέσα σε εξωφρενικά σύντομο διάστημα.

Συγκεκριμένα ακούμε πως, με επένδυση 250 ευρώ, μπορεί κανείς να κερδίζει σταθερά 4.000 ευρώ χωρίς να κουνηθεί από τη θέση του, με τον πρωθυπουργό να εγγυάται κέρδος σε πιθανούς επενδυτές μέσα σε μόλις μία εβδομάδα!

Πέρα από το αδιανόητο για οποιονδήποτε επενδυτή κέρδος μέσα σε τόσο σύντονο χρονικό διάστημα και το πρωτάκουστο Έλληνας πρωθυπουργός να προτείνει συμμετοχή σε επίπεδο αγοράς μετοχών για συγκεκριμένη εταιρία, μια πιο προσεκτική εξέταση της ομιλίας των δύο προσώπων στο βίντεο είναι αποκαλυπτική για το ψευδές του πράγματος.

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο δεν γυρίστηκε ποτέ και οι δηλώσεις που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, φυσικά δεν ειπώθηκαν ποτέ. Πρόκειται για ένα προϊόν όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται σε μια προσπάθειας παραπλάνησης του κοινού.