Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones, ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, ενώ επλήγησαν ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, δήλωσε ότι πύραυλοι Iskander στοχοθέτησαν υποδομές στην κωμόπολη Μπαρβίνκοβε στο βορειοανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και τρεις άλλοι να τραυματιστούν. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις υποδομές αυτές, αλλά δήλωσε μέσω Telegram ότι πάνω από 50 κατοικίες καθώς και διοικητικά και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο χτύπημα αυτό.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην επίθεση αυτή. Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα δεν κατάφερε να τους καταρρίψει. Καταρρίφθηκαν, ωστόσο, 13 από τα 17 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξευτήκαν πάνω από πέντε περιοχές στο ανατολικό, βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Η Ukrenergo, ο διαχειριστής του εθνικού ενεργειακού δικτύου, δήλωσε ότι τα drones χτύπησαν εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικού ρεύματα στην περιοχή Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, στην περιοχή Σούμι στα βορειοανατολικά και στην περιοχή Τσερνίχιβ στα βόρεια.

Οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι από τις νυχτερινές επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή του Χαρκόβου και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια κάποιων τρένων.

Με πληροφορίες από Reuters