Ξενοδοχείο καταβάλει αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων για τον θάνατο Ελληνοαμερικανού

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού, Άλεξ Χρόνη, από εγκαύματα που υπέστη όταν έκανε ντους με πολύ καυτό νερό, το ξενοδοχείο που θεωρήθηκε υπεύθυνο διατάχθηκε από δικαστήριο να καταβάλει σε συγγενή του του αποζημίωση μεγαλύτερη των 2 εκατ. δολαρίων.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2021, ο Άλεξ Χρόνης έκανε check – in στο Econo Lodge, στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Το επόμενο πρωί μπήκε για ντους και μόλις άνοιξε τη βρύση, έπεσε πάνω του πολύ καυτό νερό, που σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, είχε θερμοκρασία τουλάχιστον 65 βαθμούς Κελσίου.

Ο 76χρονος Ελληνοαμερικανός σωριάστηκε στη ντουζιέρα και το καυτό νερό συνέχισε να πέφτει πάνω του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα β’ και γ΄ βαθμού.

Δύο εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο που άκουσαν τις κραυγές του μπήκαν στο δωμάτιο και τον έβγαλαν, αλλά η ζημιά ήταν ήδη πολύ μεγάλη.

Ο Χρόνης νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες, υπεβλήθη σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και τελικά πέθανε τον Ιούνιο του 2022.

Δεδομένου ότι δεν είχε οικογένεια και παιδιά, αυτή που κυνήγησε την υπόθεση ήταν η ανιψιά του. Υπέβαλε μήνυση στο ξενοδοχείο και το δικαστήριο έκρινε στις 11 Ιουλίου ότι το Econo Lodge θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 1.271.486,60 δολαρίων για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, 16.058,73 δολαρίων για έξοδα κηδείας, 250.000 δολαρίων για πόνο και οδύνη και 500.000 δολαρίων για ποινική αποζημίωση.

Με πληροφορίες από New York Post