Axios: Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αποχωρήσει

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί εκτιμούν σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Axios ότι η πίεση μελών του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πιστεύουν ότι δεν θα κερδίσει

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, φίλοι του αλλά και βασικοί δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουν ότι ο 81χρονος Μπάιντεν δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί ότι αν παραμείνει στην κούρσα, ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ακόμα και με συντριπτική διαφορά.

Η πίεση να αποχωρήσει από την υποψηφιότητά του έχει αυξηθεί σε δυσβάσταχτα επίπεδα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Οι Δημοκρατικοί αναμένουν πλήρως ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα δείξουν μια πιθανή εκτίναξη που θα μπορούσε να ρίξει και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

«Η επιλογή του είναι να γίνει ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να είναι σιγουρέψει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Μπάιντεν. Προσεύχομαι να κάνει το σωστό», γνωστοποίησε στο ίδιο πρακτορείο στενός φίλος του προέδρου.

Δημοσκόπηση Ipsos: Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν – Επηρέασε η απόπειρα δολοφονίας;

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για το Reuters, τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται ότι η χώρα τους διολισθαίνει στο χάος.

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει το πως θα ψηφίσουν οι εκλογείς, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν, με 43% έναντι 41%.

Περίπου το 84% εξέφρασε ανησυχία για βίαιες ενέργειες εξτρεμιστών μετά τις εκλογές. Μόλις το 5% εμφανίστηκε διατεθειμένο να συγχωρήσει την πολιτική βία, θεωρώντας ότι είναι αποδεκτό κάποιος από το κόμμα που υποστηρίζει να καταφεύγει στη βία για την επίτευξη πολιτικού στόχου.