Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραϊσί και ο ΥΠΕΞ, στη συντριβή του ελικοπτέρου - Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια

Νεκροί είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο ΥΠΕΞ της χώρας και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Την είδηση μεταδίδει το ημικρατικό πρακτορείο MEHR, που αναφέρει ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες», ενώ την επιβεβαιώνουν και το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim και το ιρανικό κρατικό δίκτυ Press TV.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση σε αυτό το στάδιο, ένας Ιρανός αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters επιβεβαίωσε την είδηση.

«Ο πρόεδρος Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Ιρανός αξιωματούχος.

Oι πρώτες εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Ιράν:

Νωρίτερα, όταν και βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, αξιωματούχοι εξέφραζαν τους φόβους τους ότι ήταν όλοι νεκροί.

Η Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε σήμερα τα ξημερώματα ότι οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί, μαζί με ακόμα 8 άτομα.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου έφτασαν στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο», ανέφερε.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδες έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…), η κατάσταση δεν είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, Πιρχουσέιν Κουλιβάντ, αρχικά, ενώ λίγο αργότερα, μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση, επισήμανε ότι δεν εντοπίστηκε καμία ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη χθες Κυριακή το ελικόπτερο Bell 212.

Την εκτίμηση ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο είναι νεκροί εξέφρασε και Ιρανός αξιωματούχος, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ελπίδες λιγοστεύουν ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών να έχουν επιζήσει από τη συντριβή ελικοπτέρου σε ορεινό έδαφος και τον παγωμένο καιρό.

«Το ελικόπτερο του προέδρου Ραΐσι κάηκε ολοσχερώς κατά τη συντριβή. Δυστυχώς, υπάρχουν φόβοι ότι όλοι οι επιβάτες είναι νεκροί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Οι ομάδες διάσωσης έδωσαν μάχη με χιονοθύελλες ενώ επιχειρούσαν σε δύσβατη περιοχή όλη τη νύχτα για να φτάσουν στα συντρίμμια στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Στο Ιράν προσεύχονταν χθες στους δρόμους από χθες, όταν έγιναν γνωστά τα νέα της συντριβής του ελικοπτέρου: