Κορωνοϊός-Ιταλία: Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων-Στους 504 οι νέοι θάνατοι

Στην Ιταλία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει μείωση, ενώ μειώνεται παράλληλα και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27.354 νέες μολύνσεις ενώ 504 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 152.633 τεστ, ενώ χθες 195.275. Κάθε εκατό τεστ, 17,92 προέκυψαν θετικά. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν συνολικά 33.979 κρούσματα και 546 νεκροί.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 3.492 ασθενείς , ενώ στους θαλάμους των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 32.536 άνθρωποι, εκ των οποίων 489 το τελευταίο 24ωρο.

Δεν υπάρχει ανησυχία για τις ΜΕΘ στην Ιταλία αυτή τη στιγμή

Στο μεταξύ, ο Ντομένικο Αρκούρι, ειδικός επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία, δήλωσε ότι «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες σχεδόν επτά χιλιάδες κλίνες».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί ο συνολικός αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ να μπορέσει να ξεπεράσει τις 11.000». Μετά τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης και της Φλωρεντίας σε «κόκκινη» το Σαββατοκύριακο, οι Ιταλοί γιατροί ζητούν τώρα να ληφθεί η ίδια απόφαση και για την περιοχή της Απουλίας, την περιφέρεια με πρωτεύουσα το Μπάρι.