Σοκ: Ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη για τους νεκρούς του κορωνοϊού (video)

Εικόνες που παραπέμπουν σε αναμνήσεις της ανθρωπότητας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι χιλιάδες νεκροί θάβονταν σε ομαδικούς τάφους, βλέπουμε και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο βίντεο του κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, drone απαθανατίζει τη στιγμή που συνεργεία σκάβουν ομαδικούς τάφους και τοποθετούν ορισμένα μόνο από τα χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, σε έκταση στο Hart Island.

Είναι τραγικό, διότι το Hart Island, το νεκροταφείο του νησιού στη Νέα Υόρκη, για χρόνια χρησίμευε προκειμένου να ταφούν εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι, που δεν είχαν συγγενείς ή φίλους να φροντίσουν για εκείνους και να τους συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.