Άρπαξαν 4.2 εκατ. ευρώ φορώντας μάσκες του Καραμανλή και του Παπανδρέου!

Κινηματογραφική ληστεία με…πολιτικό μήνυμα, και λεία 4.2 εκατομμυρια ευρώ, πραγματοποιήθηκε στο βράδυ της περασμένης Παρασκευής  στην Καβάλα. Οι δράστες που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με… το πρόσωπο του Καραμανλή και του Παπανδρέου αιχμαλώτισαν τον γενικό διευθυντή μεγάλης εταιρείας σεκιούριτι , όπως κατήγγειλε, και τον υποχρέωσαν να τους παραδώσει το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου της εταιρείας του που προοριζόταν για τον εφοδιασμό ΑΤΜ τραπεζών, λέγοντάς του ψέματα, πως κρατούσαν όμηρο την 5χρονη κόρη του.

Οι δύο άγνωστοι με τις μάσκες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του 43χρονου στελέχους και τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια τον κράτησαν όμηρο αναφέροντάς του ψευδώς ότι είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του η οποία έμενε με την εν διαστάσει σύζυγό του σε άλλο σπίτι.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το αυτοκίνητο του θύματος μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται 7,5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας και υποχρέωσαν τον 43χρονο να απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού και να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς ασφαλείας για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Άφησαν και 90.000 ευρώ!

Μέσω φορητού ασυρμάτου που είχαν στη διάθεσή τους, ειδοποίησαν και τρίτο συνεργό τους να εισέλθει στον χώρο και άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.200.000 ευρώ, ενώ άφησαν και μερικές δεσμίδες με χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο «Εθνος».

Πριν φύγουν οι δράστες έδεσαν τον διευθυντή, τον οποίο εντόπισε και απελευθέρωσε ένας υπάλληλος που έφθασε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το πρωί του Σαββάτου ενώ ακολούθησε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Το συγκεκριμένο χρηματικό πόσο προοριζόταν για την τροφοδοσία Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) τραπεζών, στη Βόρεια Ελλάδα, που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το πρωί.