Οι επιθέσεις του ISIS αύξησαν την ανεργία στη Γαλλία

Αύξηση στην ανεργία σημείωσε η Γαλλία τον Αύγουστο με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας μόλις επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Πλέον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν τα 3.560.000, σύμφωνα με αυτή την αύξηση κατά 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013.

Έπειτα από μια βελτίωση τον Ιούλιο, η Υπουργός Εργασίας Μίριαμ ελ Κομρί εξηγεί αυτά τα στοιχεία ως μια «άτυπη αύξηση» της ανεργίας, «που δεν συνδέεται με την γενική διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας».

Για την Κομρί, η αύξηση της ανεργίας οφείλεται ιδίως «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι τομείς δραστηριότητας που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιθέσεις του Ιουλίου» στη Νίκαια και σε έναν ναό στη Νορμανδία, όπου αποκεφαλίστηκε ένας ιερέας.

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους αποτέλεσαν ένα σημαντικό πλήγμα για τον τουρισμό, ιδιαιτέρως στην Κυανή Ακτή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τομέα, στη γαλλική Ριβιέρα η κίνηση μειώθηκε κατά 10% στη διαμονή και τις μεταφορές και από 20% έως 25% στις τουριστικές εργασίες.