Η Μέρκελ διέκοψε τις διακοπές της - Ετοιμάζει έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Τις διακοπές της αναγκάστηκε να διακόψει η γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να διαχειριστεί την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σήμερα, Πέμπτη, με σκοπό να τοποθετηθεί έναντι των κατηγοριών που λένε ότι οι ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γερμανία είναι συνέπεια της πολιτικής των ανοικτών συνόρων.

Από το περασμένο Σάββατο η καγκελάριος έκανε διακοπές στη βόρεια Γερμανία και στη θέση της βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ –ο οποίος γύρισε δύο φορές από τις διακοπές του τις τελευταίες 10 ημέρες- για να παρουσιάσει την απάντηση της κυβέρνησης στις αιματηρές επιθέσεις.

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, την ίδια ακριβώς ημέρα της επίθεση στην Νορμανδία να επισκέφθηκε το μέρος, ωστόσο η Μέρκελ δεν επισκέφθηκε κανένα από τα σημεία των επιθέσεων στη Γερμανία και η απουσία της προκάλεσε ερωτήματα.

Τέλος, με τις δηλώσεις της η καγκελάριος αναμένεται να απαντήσει και στον βαυαρό πρωθυπουργό Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος μετά τα όσα συνέβησαν, κυρίως στη Βαυαρία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποφύγει πάση θυσία μια κόντρα με την καγκελάριο στο προσφυγικό και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων: από την άμεση απέλαση προσφύγων χωρίς δικαίωμα ασύλου -ακόμα και σε εστίες κρίσεων- μέχρι εντατικούς ελέγχους ασφαλείας στα προσφυγικά καταλύματα.