Ο μακελάρης της Νίκαιας έστειλε 100.000 ευρώ στην οικογένειά του πριν το χτύπημα, αποκαλύπτει η Daily Mail

Μία νέα αποκάλυψη, που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από τα κίνητρα του μακελάρη της Νίκαιας έφερε στο φως η Daily Mail. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μοχάμεντ Μπουλέλ (φωτό), λίγες ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια που κατέληξε στον θάνατο 84 ανθρώπων, είχε στείλει στην οικογένειά του  100.000 ευρώ.

Αυτό αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ο αδερφός του Μπουλέλ, Τζαμπέρ. «Ο Μοχάμεντ έστειλε στην οικογένεια 240.000 δηνάρια Τυνησίας (σ.σ.: 100.000 ευρώ) τις προηγούμενες μέρες», δήλωσε. «Συνήθιζε να μας στέλνει μικροποσά, όπως στέλνουν στις οικογένειές τους πολλοί Τυνήσιοι που δουλεύουν στο εξωτερικό. Αλλά ξαφνικά μας έστειλε όλα αυτά τα λεφτά, μια περιουσία. Έστειλε τα λεφτά παράνομα. Έδωσε μετρητά σε κάποιους ανθρώπους που ήξερε ότι θα επέστρεφαν στο χωριό μας και τους ζήτησε να τα δώσουν στην οικογένεια», συνέχισε. «Ο αδερφός μου δεν ήταν τρομοκράτης» κατέληξε.

Η εν λόγω αποκάλυψη – αν ισχύει – ενισχύει τις υποψίες ότι ο Μοχάμεντ Μπουλέλ να είχε σχεδιάσει καιρό πριν το χτύπημα στη Νίκαια, γι’ αυτό επέλεξε, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα σκοτωθεί, να στείλει στην οικογένειά του ό,τι οικονομίες είχε κάνει δουλεύοντας στη Γαλλία.  Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά από πού προήλθε το ποσό αυτό.

Η αδερφή του μακελάρη, Ράμπεμπ Μπουλέλ, από την άλλη, με δηλώσεις της στο Reuters απέδωσε την ενέργεια του αδερφού της  σε “ψυχολογικά προβλήματα”. Όπως δήλωσε, “έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια”.