εν συμμετέχω σε ομάδες και εγώ στέλνω μόνος μου επιστολές στον Πρωθυπουργό, λέει ο βουλευτής Κέρκυρας N. Γεωργιάδης επ’ αφορμή το θέμα που προέκυψε με την επιστολή που σχεδίαζαν να στείλουν στον Πρωθυπουργό 17 βουλευτές της N.Δ.
Ο βουλευτής την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στη δίνη του νεοδημοκρατικού κυκλώνα επειδή χαρακτήρισε «μπούρδες» τα περί ονόματος των Σκοπίων. Μάλιστα κάποιοι, με πρώτον τον κ. M. Έβερτ, έφτασαν να ζητούν μέχρι τη και διαγραφή του, ενώ τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στάθηκαν στο πλευρό του. Σήμερα μιλώντας στα «NEA» δηλώνει ότι «λέει αυτό που σκέφτεται και πράττει αυτό που λέει» ενώ διαφωνεί με τον ορισμό συντονιστή στην κυβέρνηση.
Σας «σταύρωσαν» στο κόμμα σας, επειδή είπατε δημοσίως τη θέση σας για το όνομα στο Σκοπίων. Μόλις που γλιτώσατε τη διαγραφή.
Κανείς δεν με «σταύρωσε» στη Νέα Δημοκρατία και, από όσο γνωρίζω, ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαγραφής μου. H N.Δ. είναι ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα που επιδιώκει και συχνά επιβραβεύει την έκφραση πολιτικής άποψης.
Ήδη, πάντως, έχετε καταγραφεί στους αντιρρησίες βουλευτές του κόμματος οι οποίοι προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου.
«Αντιρρησίας» δεν υπήρξα ποτέ. Αντίθετα, επιδιώκω πάντα να εκφράζω συγκεκριμένες θέσεις και προσπαθώ να λέω αυτά που σκέπτομαι και να πράττω όσα λέω. Γι’ αυτό αποφάσισα να μπω στην πολιτική και γι’ αυτό, πιστεύω, με τίμησαν τόσο γενναιόδωρα οι Κερκυραίοι και οι Κερκυραίες με την ψήφο τους. Δεν πιστεύω ότι εξέφρασα ποτέ θέση που δημιουργεί πονοκέφαλο στου Μαξίμου.
Συμμετείχατε στην ομάδα των βουλευτών που επρόκειτο να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό και την τελευταία στιγμή έκανε πίσω;
Προσωπικά, ποτέ δεν συμμετείχα σε «ομάδες βουλευτών» και συνήθως δεν «κάνω πίσω». Έχω στείλει επιστολές στον Πρωθυπουργό με απόψεις μου, όπως ελπίζω και άλλοι συνάδελφοί μου.
Πάντως, η ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση είναι βαριά και δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο τα MME.
H Νέα Δημοκρατία και ο K. Καραμανλής ηγούνται αυτής της πολιτικής μετάλλαξης της χώρας. Απαιτείται επιμονή και συνέπεια ώστε να διαρρήξουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και να διαμορφώσουμε την ανταγωνιστική Ελλάδα του 21ου αιώνα. Αυτή η μετεξέλιξη πραγματοποιείται σε ένα πεδίο καθόλου πρόσφορο: η πολιτική είναι συχνά απαξιωμένη στη συνείδηση του μέσου Έλληνα ενώ δεν ενδυναμώνεται ως αντιστάθμισμα η «κοινωνία των πολιτών». Εδώ λοιπόν βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα της πολιτικής στην Ελλάδα σήμερα. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να εκπληρώσει τον προορισμό της, που δεν είναι άλλος από «την πράξη εις το όνομα της ομάδας για το καλό της». Τα MME θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και τότε θα επιτελούσαν πραγματικά εθνικό στόχο. Σήμερα την αντιστρατεύονται χρησιμοποιώντας μάλιστα και δημόσιο αγαθό.
Όλο και πιο συχνά ακούγεται η άποψη ότι αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης που μπορεί να οδηγήσει και σε πρόωρες εκλογές είναι η δραματική κατάσταση της οικονομίας.
H κατάσταση της οικονομίας όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση ήταν πολύ χειρότερη από όσο πιστεύαμε. Τα πραγματικά δημοσιονομικά μας μεγέθη ήταν απογοητευτικά. Επιπλέον, η Ελλάδα ήταν τελευταία στην ανταγωνιστικότητα και πρωταθλήτρια στον κρατισμό και τη διαφθορά. Ζούσαμε σε ένα ψέμα, σε μια φούσκα που τελευταία στιγμή δεν έσκασε. Σώσαμε την παρτίδα στις καθυστερήσεις, αν μου επιτρέπεται αθλητική ορολογία. Όμως αυτό δεν το καταλαβαίνουμε στην τσέπη μας ακόμα. Στην οικονομία μια παρέμβαση αλλαγής πολιτικής χρειάζεται 2-3 χρόνια για να γίνει αντιληπτή. Στη θεωρία αυτό ονομάζεται χρονική υστέρηση. Σήμερα πληρώνουμε τα σπασμένα του 2002-3. Από το 2007 και μετά θα δρέψουμε τους καρπούς των σημερινών μας επιλογών.
Ο συντονιστής τον οποίο επίμονα ζητούν πολλά στελέχη του κόμματός σας θα έχει το μαγικό ραβδί που θα λύσει από τη μια μέρα στην άλλη τα προβλήματά σας…
Κατά την άποψή μου, συντονιστής της κυβέρνησης υπάρχει και είναι ο Πρωθυπουργός.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “