'Οπου φύγει - φύγει...

Πάνω από 3.000 τζιχαντιστές μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους” της “Τζεμπχάτ αν Νούσρα” και της “Τζέις αλ Γιάρμουκ” διέφυγαν από την Συρία στην Ιορδανία υποχωρώντας ατάκτως λόγω της αντεπίθεσης του συριακού στρατού.

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Novosti επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι οι εξτρεμιστές μαχητές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Πάντα σύμφωνα με την συριακή στρατιωτική πηγή, ο στρατός επιτέθηκε σε θέσεις των πραπάνω οργανώσεων σε πόλη στα περίχωρα της Δαμασκού, στις επαρχίες Ντέιρ εζ Ζορ και Χομς, μεταξύ άλλων και στην Παλμύρα.

Στην πρώτη σκοτώθηκαν 160 μαχητές, στην Χομς 17, ενώ στην ίδια περιοχή οι πληροφορίες του στρατού υποστηρίζουν ότι ξέσπασαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των Σύριων και των ξένων τζιχαντιστών για το ποιος θα έχει την ηγεσία. Μάλιστα, οι ντόπιοι απαιτούν από τους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν τις περιοχές Χούλε, Ραστάν και Ταλμπίσι, ώστε να γλιτώσουν από το στρατό και τη ρωσική αεροπορία.

Σήμερα, σε εκείνες τις περιοχές, ελικόπτερα του συριακού στρατού πέταξαν φυλλάδια με οποία καλούν τους τζιχαντιστές να παραδώσουν τα όπλα και τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης κλίμακας επίθεση που προετοιμάζεται.