Προσφυγική κρίση: Τις ΗΠΑ "δείχνει" ως υπαίτιες ο Πούτιν

Τη Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ “έδειξε” ως υπεύθυνους της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στο Βλαντιβοστόκ.

“Το ξέρετε, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, ότι πρόκειται για απολύτως αναμενόμενη κρίση” σημείωσε. “Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε πει ότι θα υπάρξουν μεγάλης κλίμακας προβλήματα, αν οι έτσι αποκαλούμενοι δυτικοί εταίροι εφαρμόσουν την ίδια λανθασμένη εξωτερική πολιτική στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που ακολουθούν μέχρι σήμερα”.

“Πρόκειται για μια πολιτική”, συνέχισε ο Πούτιν, “η οποία επιβάλλει τα δικά της πρότυπα, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις ιστορικές, θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες αυτών των περιοχών. Πρόκειται κυρίως για πολιτική των Αμερικανών».

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για το γεγονός ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ ασκούν κριτική στην Ευρώπη για “σκληρότητα” στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αν και είναι οι ΗΠΑ είναι αυτές που προκάλεσαν αυτό το πρόβλημα.