Έρευνα: Εννιά στους δέκα Γερμανούς ντρέπονται για τη βία εναντίον των προσφύγων

Σε ποσοστό 46%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, σχεδόν ένας στους δύο Ανατολικογερμανούς δηλώνει ότι «φοβάται» την μαζική άφιξη προσφύγων στην Γερμανία, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, η χώρα θα δεχτεί φέτος 800.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου.

Το 59% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν φοβάται την άφιξη πολλών προσφύγων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD, που αναμεταδίδει ο “ΣΚΑΪ”.

Στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι φοβούνται φτάνει το 46% ενώ στη Δυτική είναι μόνο 36%.

Σχεδόν εννιά στους δέκα Γερμανοί πολίτες (ποσοστό 87%) είπαν ότι αισθάνονται “ντροπή” για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων ενώ 11% δήλωσαν ότι δεν ντρέπονται για αυτές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 95%) οι Γερμανοί χαιρετίζουν επίσης τη βοήθεια που προσφέρουν ιδιώτες στους αιτούντες άσυλο.

Τέλος, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι μισοί (50%) θεωρούν ότι οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες από τις επιθέσεις ενώ το 40% πιστεύει το αντίθετο. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ 31 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.001 Γερμανών.