Π. Κουρουμπλής: «Το πρόγραμμα έπρεπε να τεθεί υπό την κρίση του ελληνικού λαού»

Το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή από τον ελληνικό λαό για τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων δεν απέκλεισε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, δηλώνοντας πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο MEGA, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο λαός να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερων συμμαχιών και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τελικά ήταν αναγκασμένος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να υλοποιήσει ένα άλλο πρόγραμμα και αυτό θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. «Αν δεν το κάνει, θα αναγκαστεί να το κάνει μετά από έξι μήνες και θα είναι χειρότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Για την στάση της Αριστερής Πλατφόρμας η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση σε παραίτηση, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «δεν πρέπει κανείς να μπει στη λογική των συναισθημάτων, πρέπει να κρίνει με πολύ ψυχρή λογική τα πράγματα. Είναι μια επιλογή και αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη» και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «αν ο ελληνικός λαός στις εκλογές αυτές αποφασίσει κάτι διαφορετικό, θα έχει δικαιώσει άλλους».

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι από πλευράς υλοποίησης είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ωστόσο όμως εστίασε σε διαφορές που έχει με άλλα μνημόνια όπως στο χρέος, αλλά και σε σχέση με το ότι «δεν έχουν πληγεί οι συντάξεις».

Για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι μπορούν να βρεθούν ισοδύναμα, ενώ σε ότι έχει σχέση με το χαρτοφυλάκιό του ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι έχει βρει ισοδύναμα γιατί έχει κάνει διαπραγμάτευση με τη βιομηχανία και θα αλλάξει το rebate με εξασφάλιση 140 εκατομμυρίων ευρώ από 1/1/2015.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Αριστερά καλείται να εμπεδώσει πρωτίστως αυτό για το οποίο χρεώθηκε το ΠΑΣΟΚ, το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός «δεν είναι σοφός μόνο όταν μας ψηφίζει αλλά και όταν μας καταψηφίζει» και διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει στον ελληνικό λαό ότι ψήφισε το μνημόνιο εξασφαλίζοντας τρία χρόνια σταθερότητας και τώρα δουλεύοντας σκληρά μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.