Τελευταία εξέλιξη στο πεδίο του εμβολιασμού: Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Pfizer και Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε τη συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου κατά του COVID-19, όπως ανακοίνωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», ανέφερε παράλληλα η επίτροπος.

«Υπογράψαμε το πέμπτο συμβόλαιο με παραγωγό εμβολίου, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο υποσχόμενα εμβόλια στο μέλλον, για τους Ευρωπαίους.

Συνολικά έχουμε εξασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις μελλοντικών εμβολίων έως τώρα. Περισσότερες θα ακολουθήσουν. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή», επεσήμανε ως προς την εξέλιξη αυτή η πρόεδρος της Κομισόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αίτημα Pfizer για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι Pfizer- BioNTech κατέθεσαν αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για το εμβόλιό τους ενάντια στη νόσο του COVID-19.

Η Pfizer μέτρησε 170 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές και, όπως έγινε γνωστό, τα 162 εξ αυτών αφορούσαν άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακo, ενώ τα οκτώ εθελοντές που είχαν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%.