Κορωνοϊός: Χρονικά περιορισμένη η προστασία του εμβολίου - Το 2021 τα σπουδαία

Όποιο εμβόλιο και να αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα παρέχει, πιθανότατα, περιορισμένης χρονικής διάρκειας προστασία από τη λοίμωξη, δήλωσε  ο κορυφαίος ειδικός των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι.

  • «Μπορείτε να υποθέσετε ότι θα μας παρέχει την προστασία για τουλάχιστον αυτόν τον κύκλο», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Άντονι Φάουτσι: «Είμαστε ακόμα στο πρώτο κύμα»

«Είμαστε ακόμα βαθιά στο πρώτο κύμα» της πανδημίας, τόνισε επίσης ο Φάουτσι. Οι αξιωματούχοι υγείας υποθέτουν, πως ένα εμβόλιο θα προσφέρει κάποιο βαθμό προστασίας έναντι του ιού, αν και πιθανότατα αυτός «θα είναι πεπερασμένος», επανέλαβε.

Το εμβόλιο για την προστασία από τον Covid-19 δεν θα λειτουργήσει όπως το εμβόλιο κατά της ιλαράς, το οποίο διαρκεί καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου, δήλωσε ο Φάουτσι.

«Ίσως να χρειαστούμε επαναληπτικές δόσεις για να διατηρηθεί η προστασία μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αυτή, θα διαρκεί».

Ο Φάουτσι αποκάλυψε επιπλέον, ότι αναμένει πως πριν από την εκπνοή του τρέχοντος έτους,  ή το μέγιστο μέχρι τις αρχές του 2021, θα γνωρίζουμε πλέον, για το εάν ένα ή περισσότερα από τα 140 πειραματικά εμβόλια που αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης αποδειχθούν  ασφαλή και αποτελεσματικά.