Έξι απλοί τρόποι για να γίνετε ευτυχισμένοι

Στην εποχή της ιλιγγιώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, ποιο είναι το ‘Άγιο Δισκοπότηρο’; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Η αναζήτηση της ευτυχίας παραμένει το ζητούμενο σε όλες τις εποχές για την ανθρωπότητα. Η αναζήτησή της έχει απασχολήσει όλες τις ειδικότητες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φύση: βιολόγους, ψυχολόγους, ανθρωπολόγους, ακόμη και ιστορικούς.

Πέρα όμως από τις μελέτες και τις βαρύγδουπες αναλύσεις, ο καθένας μας χαράσσει τον δικό του δρόμο για την ευτυχία. Έξι συγγραφείς αφηγήθηκαν στη Daily Mail τις δραστηριότητες που προκαλούν στους ίδιους χαρά και τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

Κάποια από αυτές θα μπορούσε να “ακουμπήσει” και στις δικές σας ανάγκες.

Ασχοληθείτε με τον κήπο

από τη Sally Brampton

bramptonΜετά από μια περίοδο βαριάς κατάθλιψης, η συγγραφέας είχε φτάσει να τα βλέπει όλα μαύρα και να πιστεύει ότι η ζωή δεν αξίζει. Και ξαφνικά παρατήρησε τις νιφάδες του χιονιού να πέφτουν στο έδαφος. Σκέφτηκε ότι αν η φύση αναγεννάται,γιατί όχι κι εκείνη. Την άνοιξη άρχισε να ασχολείται με τον κήπο. Από τότε δεν ξεχνά ότι, ακόμη κι αν η φύση δείχνει να ‘πεθαίνει’ το χειμώνα, πάντα αναγεννάται τη άνοιξη. Γιατί όχι και οι άνθρωποι;

Το βιβλίο “Shoot the Damn Dog: A Memoir of Depression” της Sally Brampton, κυκλοφορεί απί τις εκδόσεις ‘Bloomsbury’.

 

Γίνετε μέλος μιας χορωδίας

από την Ginny Dougary
dougaryΕίναι δυνατόν κάποιος παράφωνος να βρει τον τρόπο να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι; Η εμπειρία της Ginny Dougary το επιβεβαιώνει. Η ίδια αγαπούσε πολύ το τραγούδι, αλλά, όπως λέει, “το τραγούδι δεν αγαπούσε πάντοτε εκείνη”. Οι γύρω της υπέφεραν από τα… φάλτσα της, αλλά η απόφασή της να ενταχθεί σε μια χορωδία της αποκάλυψε μια πολύ ευχάριστη αλήθεια: ότι δεν μπορούσε να κάνει μόνη της, μπορούσε να το κάνει σε συνεργασία με τους άλλους. Στη χορωδία, η φωνή της κατάφερε να βρει την ισορροπία και εκείνη την χαρά και τη μαγεία που πάντα έψαχνε…

Κάντε μια βουτιά στα παγωμένα νερά

από την Amy Liptrot

liptrotΜερικά χρόνια πριν, η Liptrot περνούσε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της. Είχε μόλις απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, ήταν άνεργη και σε εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση. Έφυγε από το Λονδίνο όπου ζούσε και επισκέφτηκε τις νήσους Όρκνεϊ, τη γενέτειρά της. Μια βουτιά στα παγωμένα νερά ήταν αρκετή για να δει τη ζωή με άλλο μάτι. Κάθε φορά που θέλει να ξεπεράσει κάποιο πρόβλημα έκτοτε, επιστρέφει εκεί.

Το βιβλίο “The Outrun” της Amy Liptrot, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Canongate”.

Μείνετε μόνοι με τη φύση

από τον Paul Heiney

heineyΘα μπορούσε η μοναξιά να φέρει ευτυχία; Ναι, απαντά ο Paul Heiney, αφηγούμενος την δική του εμπειρία, όταν, λίγα χρόνια πριν, ταξίδεψε με το σκάφος του έως το Cape Horn και επέστρεψε, διανύοντας μια απόσταση 18.000 μιλίων. Στα 12.οοο από αυτά είχε την αίσθηση ότι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη, με τηνξ ακτή να απέχει τουλάχιστον 1.000 μίλια. Κάποιες φορές δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να ξανοίγεσαι στη θάλασσα και να ακούς μόνο τον ήχο του ανέμου, σημειώνει.

Το βιβλίο “One Wild Song” του Paul Heiney, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Bloomsbury”.

Περιεργαστείτε τους ανθρώπους στο μετρό

από την Daisy Waugh

Daisy Waugh
Daisy Waugh

Και όμως, ο πιο απλός τρόπος αναζήτησης της ευτυχίας είναι να μην ασχολείστε τόσο πολύ μαζί της. Αφήστε να σας βρει εκείνη. Όπως λέει η Daisy Waugh “είμαι ευτυχισμένη όταν χάνομαι μέσα στην φαντασία μου. Περιεργάζομαι τους ανθρώπους στο τρένο και φτιάχνω φανταστικές ιστορίες για τη ζωή τους”. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς άλλωστε χρησιμοποιούν άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης και εμφάνισης και οι ιστορίες είναι ανεξάντλητες…

Το βιβλίο “Honeyville” της Daisy Waugh, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “HarperCollins”.

Ακούστε μουσική. Κάθε είδους.

από τον Anthony Holden

holdenΌπως τονίζει ο Anthony Holden, οι χαρές της οικογένειας, της φιλίας και του…πόκερ έρχονται πρώτες στη λίστα του. Ωστόσο, το θέατρο και η μουσική είναι οι μονα;χικές αχολίες που λατρεύει. Εξιστορεί, μάλιστα, πως 15 χρόνια πριν, όταν έπασχε από χρόνια κατάθλιψη μετά την αποτυχία του δεύτερού του γάμου, παρηγοριά βρήκε μόνο στη μουσική κάθε είδους, από τις συνθέσεις του Μότσαρτ μέχρι το μουσικό θέμα ταινιών.

Το βιβλίο “Ποιήματα που κάνουν τις γυναίκες να δακρύζουν” (“Poems That Make Grown Women Cry”) του Anthony Holden και του γιου του Ben, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Simon & Schuster”.