Ακόμη πετάτε τα τσόφλια από τα αυγά;

Είναι γνωστό το πόσο σημαντικό είναι το ασβέστιο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βοηθά στην διατήρηση της καλής υγείας των οστών, στην πρόληψη της οστεοπόρωσης ακόμη και την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Το τσόφλι του αυγού, αποτελείται κατά 90% από ασβέστιο και είναι μια φυσική πηγή μετάλλων. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει με ευκολία το ασβέστιο από τα τσόφλια των αυγών καθώς η χημική τους σύνθεση είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των ανθρώπινων οστών και των δοντιών.

Σε μεγάλες δόσεις δεν είναι μόνο μια θεραπεία για την έλλειψη ασβεστίου και την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, αλλά βοηθά στην μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υπέρτασης.

Με τα παραπάνω στοιχεία, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το να καταναλώνει κανείς τσόφλια αυγών χαρίζει στον οργανισμό του αρκετή ποσότητα ασβεστίου. Αναλόγως με την ηλικία του ατόμου, η συνιστώμενη δόση είναι 1,5 έως 3 γραμμάρια θρυμματισμένου κελύφους.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καταναλώσετε τα τσόφλια των αυγών:

1. Πλένετε 8 τσόφλια αβγών, τα στεγνώνετε και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια τα βάζετε να μουλιάσουν σε χυμό από 2 λεμόνια και τα αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο τα τσόφλια θα μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σουρώνετε το υγρό και το ανακατεύετε με 1 λίτρο κονιάκ και ένα κιλό μέλι. Αφού μείνει το μείγμα για μια εβδομάδα στο δοχείο, μπορείτε να καταναλώνετε 1 κουταλάκι του γλυκού από δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

2. Πλένετε 4 ή 5 τσόφλια αβγών, τα θρυμματίζετε και τα βάζετε σε 3 λίτρα νερό. Αφήστε το υγρό στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα και χρησιμοποιήστε το μείγμα ως πόσιμο νερό. Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα με λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή: healthyfoodteam.com