Μεσήλικες, τρισευτυχισμένοι και χωρίς...σεξ

Μπορεί να είναι ευτυχισμένη μια σχέση χωρίς σεξ; Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα, την οποία δημοσιεύει η Daily Mail, η οποία ανατρέπει όλα τα στερεότυπα που είχαμε για τον ρόλο του σεξ στις σχέσεις.

Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Gransnet και αφορά ζευγάρια ηλικίας άνω των 50 ετών,  έδειξε ότι ένα στα 4 ζευγάρια αυτής της ηλικίας δεν κάνει έρωτα ποτέ (!) και όμως υποστηρίζει ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένο.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν μάλιστα ότι η εμπιστοσύνη, η ευγένεια, η συντροφικότητα και το χιούμορ είναι πολύ σημαντικότερα στοιχεία για μία σχέση από το σεξ.  Λιγότερο από τους μισούς αναφέρουν ότι τους λείπει το σεξ ενώ το 57% αναφέρουν ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σχέση τους και χωρίς αυτό.

Στον αντίποδα, το 1/3 των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι κάνουν έρωτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, με το 2% να έχει και καθημερινή συχνότητα επαφών.

Αν κάτι βγαίνει αβίαστα ως συμπέρασμα  από την έρευνα είναι ότι – αν μη τι άλλο – στις σχέσεις δεν υπάρχουν συνταγές και κανόνες…