Στην "εντατική" η Υγεία

Συγκεντρωμένοι έξω από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός βρίσκονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τον χώρο της Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και χρηματοδότηση. Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Μega ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας αναφέρθηκε στα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο καθώς τα ράφια του, όπως είπε, αδειάζουν από υλικά και φάρμακα, και τα κονδύλια είναι ελάχιστα και μόνο για επείγουσες καταστάσεις.

“Όλα τα νοσοκομεία “φωνάζουν” για ελλείψεις σε φάρμακα και χρηματοδότηση”, σημείωσε ο κ. Σιώρας και αναφέρθηκε στο Λαϊκό, στα νοσοκομεία της Κρήτης και το ΑΧΕΠΑ τα οποία και εκείνα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι σε λίγες ημέρες εάν ένας ασθενής χρειαστεί έστω και αντιβιοτικό το πιθανότερο είναι να το αγοράζει ο ίδιος από το φαρμακείο.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στο νοσοκομείο όπως εργολαβικοί εργάτες, τραπεζοκόμοι και στην ασφάλεια, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο. Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα οι γιατροί έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της υγείας ενώ ακολουθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου.