"Παράθυρο" σε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής από το 7ο Therapy Planet Festival

Σεμινάρια, ομιλίες, αλλά και βιωματικά εργαστήρια με στόχο την γνωριμία με τον κόσμο των Εναλλακτικών Θεραπειών, της Ψυχολογίας και της Αυτοβελτίωσης πραγματοποιείται την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, ξεκινά το 7ο Therapy Planet Festival, στο Divani Caravel Hotel. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της ψυχικής υγείας και όχι μόνο θα φέρουν σε επαφή  τους επισκέπτες με έναν διαφορετικό, εναλλακτικό τρόπο ζωής. 

spring1-thumb-large

Ομιλίες

Στο βιωματικό Εργαστήριο της ενεργειακής θεραπεύτριας Μαρίας Ηλιάδη στο 7o PLanet Therapy Festival μπορούν να συμμετέχουν όλοι για να βιώσουν την απομάκρυνση του πόνου από τις περιοχές της μέσης ή του αυχένα με την εφαρμογή της Πρανικ Ενέργειας.
Η Ενέργεια αυτή, είναι η Ζωτική Ενέργεια που μας περβάλλει μέσα, έξω στο σώμα μας, γύρω και παντού στο περιβάλλον και στο σύμπαν.
Η κάθε απόκλιση απο την τέλεια αρμονία της λειτουργίας του σώματός μας της φυσικής, της συναισθηματικής, της πνευματικής, ή της ψυχικής σφαίρας θεωρείται διατάραξη της υγείας.
Επιδράσεις της διατάραξης αυτής εμφανίζονται πρώτα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται απο την κίνηση των κυταρικών δράσεων του σώματος , την κίνηση των οργάνων και όλες τις άλλες λειτουργίες του φυσικού σώματός μας μέσα του αλλά και έξω από αυτό. Εξωτερικά του σώματος αυτό το πεδίο μας αποτυπώνεται και είναι γνωστό με την ονομασία αύρα.
Αν η μη αρμονική κατάσταση συνεχιστεί και δεν αναταχθεί η δυσλειτουργία θα εμφανιστεί στο φυσικό μας σώμα σαν δυσκαμψία, πόνος, φλεγμονή, ή ασθένεια και στα άλλα σώματα επίσης με μορφή ασθένειας πχ κατάθλιψη, φοβία, εθισμός κλπ.
Η αύρα μας παρέχει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας αυτής. Εφαρμόζουμε με την Πρανικ Ενεργειακή Θεραπεία το ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας ή και την πυροδότηση της αυτοθεραπείας για τα σοβαρότερα περιστατικά.
Η Πρανικ Ενεργειακή Θεραπεία είναι βοηθητική , δεν αντικαθιστά την αλλοπαθητική ιατρική, απλώς, συμβάλλει στην αποκατάσταση δεν χρησιμοποιεί φάρμακα, μηχανήματα ή άλλα τεχνητά μέσα.
Εφαρμόζεται με την διαχείριση της Ενέργειας μέσα από τις παλάμες του Θεραπευτή.
Η Μέθοδος Πρανικ Ενεργειακή Θεραπεία του Ινστιτούτου «Τhe Institute for Inner Studies TIIS» διδάσκεται απο την Charlotte Anderson, την εν ζωή σύντροφο του Master Choa Kok Sui, ιδρυτή της Πράνικ Θεραπείας.
Το εργαστήρι μας θα σας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσετε πως, με την εφαρμογή του Πράνα μέσα από τις παλάμες μας, μπορούμε να ανακουφίσουμε και να ανακουφιστούμε από τους πόνους χωρίς φάρμακα. Εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια.

Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης Μιχάλης Καρπαθίου εισάγει στο 7ο Therapy Planet Therapy το θέμα: Ψυχή-σεξουαλικός παλμός.
Ένα ταξίδι στον άνθρωπο από τις ενστικτώδης μας ρίζες στον πνευματικό μας εαυτό. Αποτελεί μια συνθετική προσέγγιση καθώς βασίζεται στη Σωματική ψυχοθεραπεία, την Συστημική αναπαράσταση όπως και ένα κράμα διαλογιστικών τεχνικών, οι οποίες έχουν σαν βάση την ανατολική παράδοση. Παράλληλα όμως έχει εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία της ενεργειακής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας τα όποια βελτιώνουν την εφαρμογή και αποτελεσματικότητά της. Η άσκηση διαρκεί περίπου μια ώρα και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τον ασκούμενο να μένει στο παρόν , να αφουγκραστεί διαισθητικά τους λεπτούς κραδασμούς της καρδιάς του. Με αυτόν τον τρόπο ο συμμετέχων θα καταφέρνει να αποκτήσει μια σχέση γεμάτη νόημα και πληρότητα στο «εδώ και τώρα» και να επικοινωνεί από την καρδιά, με αληθινά και αυθεντικά συναισθήματα.

Ο συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων ‘Ακης Αγγελάκης θα δώσει μια ενδιαφέρουσα ομιλία στο 7ο Therapy Planet Festival για το αντίδοτο στο φόβο και την αγωνία που βιώνουμε όλοι στις μέρες μας.
Στην περίοδο της ανελέητης οικονομικής κρίσης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, ο άνθρωπος φοβάται και αγωνιά για το αύριο. Ανησυχεί για τα οικονομικά του και την επιβίωσή του. Το στρες και η αγωνία κυριαρχούν στην καθημερινότητά του και αναζητά λύσεις να τα αντιμετωπίσει και να ξαναβρεί τον εαυτό του και την ποιότητα της ζωής που του αξίζει.
Στην ομιλία αυτή, θα παρουσιαστούν σύγχρονες μέθοδοι, τεχνικές και στρατηγικές που μας βοηθούν να μειώσουμε την αγωνία, το άγχος και το φόβο από τη ζωή μας.
Παράλληλα, θα μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα δυνατό λόγο ζωής, επιβίωσης και δημιουργίας που θα σας κρατήσει όρθιους στις καθημερινές μάχες που δίνετε στα μέτωπα της ζωής και της κρίσης.
Μερικές από τις ιδέες που θα παρουσιαστούν χρησιμοποιούνται στη θεραπεία και στο coaching και έχουν άμεσα αποτελέσματα για όσους τις εφαρμόσουν.
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι εφαρμογής τους θα παρουσιαστούν σε απλή γλώσσα ώστε να είναι απόλυτα κατανοητές από όλους για να μπορούν να τις εφαρμόσουν άμεσα και να δουν αποτελέσματα στη ζωή τους.
Στο τέλος της ομιλίας, οι συμμετέχοντες θα φύγουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και εσωτερική δύναμη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας με επιτυχία, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Λάμπρος Σταύρου στο 7ο Therapy planet Festival θα παρουσιάσει μια άλλη προσέγγιση στο θέμα του ψυχικού δεσμού και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της σύγχρονης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης. Θα μιλήσει επίσης για το ρόλο της οικογένειας, του σχολείου και των ενδιάμεσων δομών στη ψυχική ανθεκτικότητα.
Στην εισήγηση αυτή γίνεται:
α) προσπάθεια διασάφησης των εννοιών ψυχικός δεσμός και ψυχική ανθεκτικότητα, σε σχέση με την εξελικτική συγκρότηση της προσωπικότητας του παιδιού, του εφήβου και του μετέπειτα ενηλίκου, όπως και της διαδραστικής δυναμικής της οικογένειας, του σχολείου και των κοινωνικών δομών.
Προσεγγίζονται συνθετικά η εξελικτική δομή του ψυχικού δεσμού ανάμεσα στο παιδί – έφηβο (και τον μετέπειτα ενήλικο) και την οικογένειά του, αλλά και το σχολείο, ως σταθερών σημείων αναφοράς εγκατάστασης της εμπιστοσύνης – ασφάλειας του παιδιού στις δομές αυτές.
Απόρροια της σταθερής αυτής εμπιστοσύνης – ασφάλειας αποτελεί η ψυχική ανθεκτικότητα του παιδιού και η συνακόλουθη αποφυγή της εγκατάστασης μίας ψυχικής ευαλωτότητας.
β) προσπάθεια οριοθέτησης και κατανόησης της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης (κρίση σημαίνει λύση της συνέχειας των δομών της συμπεριφοράς).
Η ευαλωτότητα αυτή δεν πρέπει να αποδίδεται στην κοινωνικο-οικονομική κρίση, ως αποκλειστικό και μόνο γενεσιουργό αίτιο. Η κρίση αυτή αποτελεί τη sine qua non συγκυρία εκδήλωσής της χαμηλής ψυχικής ανθεκτικότητας των ψυχοκοινωνικά ευάλωτων ατόμων. Θεωρούμε ότι ο ανεπαρκής ψυχικός δεσμός κυρίως με την οικογένεια (και συνακόλουθα με το σχολείο και τους κοινωνικούς θεσμούς) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο και το θερμοκήπιο δημιουργίας της ευαλωτότητας, ως καθοριστικού στοιχείου της προσωπικότητας των ατόμων αυτών. Στη συγκυρία της σύγχρονης οικονομικής κρίσης οι εκφάνσεις της συμπεριφοράς των ευάλωτων ατόμων πρέπει να θεωρούνται ως συμπτώματα ψυχοδυναμικού τύπου. Να σημειωθεί ότι στη συγκυρία της κρίσης το κάθε άτομο, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς άμυνας του Εγώ διαφοροποιεί τον τρόπο εκδήλωσης των συμπτωμάτων στη συμπεριφορά του ανάλογα με τη δομή του ψυχικού δεσμού και τα περιέχοντα και τα περιεχόμενα της σκέψης του.
Με άλλα λόγια η δυσλειτουργία της συμπεριφοράς – συμπτώματα δεν θα εμφανιζόταν στη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών εάν η κοινωνικο-οικονομική κρίση δεν είχε επέλθει. Στην περίπτωση αυτή (κρίση) επικαιροποιείται ο ανεπαρκής ψυχικός δεσμός και η συνακόλουθη καχεκτική ψυχική ανθεκτικότητα. Και αυτό επισυμβαίνει διότι η κοινωνικο-οικονομική κρίση αποσταθεροποιεί τα σταθερά σημεία αναφοράς του ατόμου στους κοινωνικούς θεσμούς, το σχολείο και την οικογένεια, δηλαδή στις εγκατεστημένες βεβαιότητες – αναπαραστάσεις του κάθε υποκειμένου παιδιού – εφήβου – ενηλίκου, υποστηρίζει ο καθηγητής.

7ο Therapy Planet Festival
22/11/2015
Divani Caravel Hotel

Vasileos Alexandrou 2, Kesariani, 16121 Αθήνα
Γενική είσοδος: 3.5
για ανέργους & φοιτητές: 2.5
(αφορά όλες τις ομιλίες και τα βιωματικά εργαστήρια)
Για τα έξι 2ωρα σεμινάρια
Επιπρόσθετη είσοδος 3 € ή 12 € για τα σεμινάρια όλης της ημέρας