Δείτε ρομαντικές ταινίες: Σώζουν τον γάμο!

Πόσο κλάμα έχουμε ρίξει παρακολουθώντας ρομαντικές ταινίες μόνες ή με φίλες μας; Με τον σύντροφό μας όμως συνήθως αποφεύγεται…

Η έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης ανατρέπει όσα μέχρι τώρα κάναμε καθώς απέδειξε ότι η ποιότητα της ερωτικής σχέσης βελτιώνεται με το να παρακολουθούμε με τον σύντροφό μας ρομαντικές ταινίες.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτησαν 174 νιόπαντρα ζευγάρια και τα χώρισαν σε 4 ομάδες: Η πρώτη επικεντρώθηκε σε θέματα αποδοχής και συμπόνιας, η δεύτερη στο active listening (το να ακούς και να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τον άλλο που μιλάει), η τρίτη με το να παρακολουθεί ρομαντικές κομεντί με τον σύντροφό τους και η τέταρτη δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Οι έρευνες διήρκησαν 3 χρόνια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 24% όσων δεν έκαναν τίποτα κατά την διάρκεια του γάμου τους οδηγήθηκαν σε προβλήματα, ακόμη και σε χωρισμό ενώ όσα παρακολουθούσαν ρομαντικές ταινίες βελτίωσαν το επίπεδο της σχέσης.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να παρακολουθείς αυτού του είδους τις ταινίες λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία με αποτέλεσμα να ξεπερνιούνται τα προβλήματα και το ζευγάρι να είναι πιο αγαπημένο.