Ο διαβήτης των ενηλίκων... απειλεί και τα παιδιά!

Διαβήτης των “ενηλίκω픨εμφανίστηκε σε παιδί κάτω των τριών ετών. Αυτή η πρωτοφανής όσο και ανησυχητική ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο 51ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας που γίνετε στη Στοκχόλμη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ακόμη και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 (και όχι ο τύπου 1 – ο νεανικός διαβήτης των παιδιών) που σχετίζεται με τον τρόπο ζωής (παλαιότερα γνωστός ως διαβήτης των ενηλίκων) μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Διαβήτης τύπου 2, λοιπόν, εμφανίσθηκε σε ένα κορίτσι πριν συμπληρώσει την ηλικία των 3 ετών στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση καθώς έδειξε ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα για την υγεία των παχύσαρκων παιδιών. «Ο έγκαιρος εντοπισμός των μικρών αυτών ασθενών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη θεραπεία τους είναι σημαντικοί παράγοντες για την μερική αναστροφή της νόσου», επισημαίνουν οι επικεφαλής της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής.